2015-03-27 14:06Pressmeddelande

Skattesmäll slår mot jobben, privatekonomin och demokratin

null

Regeringen har idag presenterat förslag till tilläggsbudgeten som läggs fram i april. Förslagen kommenteras av Skattebetalarnas vd Joacim Olsson.

-Förslagen hotar riktiga jobb och ger löntagare mindre pengar i plånboken. Samtidigt riskerar politikerföraktet att öka som följd av alla svikna löften. Det säger Skattebetalarnas VD Joacim Olsson i en kommentar till dagens presskonferens.

-Jag vet faktiskt inte vilket som upprör mest – att regeringen så tydligt och nästan provokativt struntar i de skattelöften som gavs till väljarna eller att man presenterar förslag som är så skadliga för både företag och sysselsättning.

-Läggs dagens skatteförslag ihop med de besked som tidigare har getts och som regeringen väntas återkomma med till hösten, så är det en riktig skattesmäll som väntar. Den kommer att slå mot företag som vill anställa ungdomar eller äldre, den påverkar hela branscher och den minskar det privatekonomiska utrymmet för vanliga löntagare och pensionärer.

-När löften så lätt sviks av regeringen så måste frågan ställas – hur kan vi vara säkra på att inte andra besked om exempelvis fastighetsskatt, förmögenhetsskatt och arvs- och gåvoskatt inte också kommer att överges under mandatperioden?

-Tyvärr verkar regeringen tro att pengar bara gör nytta när de kanaliseras genom staten och fördelas av politiker. Men det finns anledning att påminna om att de som skapar värden att fördela också måste ha rimliga drivkrafter för sina insatser, avslutar Joacim Olsson.

För mer information: Joacim Olsson, vd, 0709-69 19 40  

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsbaserad organisation. Vi samlar alla som vill lägre skatter och minskat slöseri med skattemedel.


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult