2004-07-07 14:58Pressmeddelande

Skatter motverkar social rörlighet

De höga skatterna på arbete idag gör klassresan mindre intressant och leder därför till ett statiskt ståndssamhälle i modern tappning. Det var slutsatsen vid Skattebetalarnas förenings seminarium i Visby på onsdagen.

- För hundra år sen var det en dröm för skomakarsonen att ta studenten och därmed lägga grunden för ett bättre liv för sig och sin familj. Nu är möjligheten till utbildning öppen för alla. Men den framtida inkomsten beskattas så hårt att drömmen om en förbättrad livssituation är lika svår att förverkliga idag, konstaterade Skattebetalarnas VD Robert Gidehag.

- Den social rörligheten idag står de för som verkar utanför systemet i "frizonen", berättade Stefan Fölster chefsekonom på Svenskt Näringsliv. De som jobbar svart eller på andra sätt får skattefria inkomster.

Att sälja ett hyreskontrakt kan inbringa en halv miljon kronor. En summa det skulle ta en vanlig familj 25 år att spara ihop om de arbetade en timme övertid varje dag.

För mer information kontakta Robert Gidehag 070-652 62 00

2004-07-07Margareta Samuelsson
Skattebetalarnas förening
114 95 Stockholm
Tel 08-613 17 22
Fax 08-613 17 27
http://www.skattebetalarna.se


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult