2010-07-20 07:00Pressmeddelande

Skattefridagen är tillbaka till 70-talet, Anders Borg tilldelas lyxslips

null

Nu är skattefridagen tillbaka där den startade för 40 år sedan. Skattebetalarnas Förening tilldelar därför finansminister Anders Borg en tidsenlig slips av bredare snitt, tillverkad i finaste lyxnylon.

Skattefridagen är den dag då normalinkomsttagaren har tjänat ihop tillräckligt mycket pengar för att kunna betala årets alla skatter. År 2010 infaller skattefridagen den 20 juli, samma dag som när Skattefridagen startades av Skattebetalarnas Förening år 1971.

Då alla skatter sammanräknats utgör de 54,7 procent av den totala lönen inklusive skatt. År 2009 var samma kvot 55,6 procent, vilket då var en klar förbättring jämfört med tidigare år. 2010 har inkomstskatten sänkts ytterligare genom det fjärde steget i det s.k. jobbskatteavdraget.

Den slips som vi belönar finansministern med är tillverkad i finaste ”luxury synthetic”-material, som dessutom är rynkresistent.

Hela underlaget för Skattefridagen 2010 kan hämtas på www.skattebetalarna.se

För mer information kontakta chefekonom Arvid Malm, 073-687 08 16

Skattebetalarnas Förening är en ideell och partipolitiskt obunden organisation med hundratusen medlemmar. Vi verkar för god hushållning med skattemedel, låga och synliga skatter samt ökad rättsäkerhet för skattskyldiga. Mer information finns på www.skattebetalarna.se


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult