2006-01-09 14:10Pressmeddelande

Skattebetalarna i kampanj mot biltullarna

Imorgon måndag är den första ”vanliga” arbetsdagen med trängselskatt i Stockholm. I protest mot biltullarna kommer Skattebetalarnas Förening att driva en kampanj riktad till de drabbade bilisterna.

Under måndagen kommer Skattebetalarnas Förening att driva kampanj vid Norrtull och dela ut flygblad med uppmaning att protestera mot trängselskatten till drabbade bilister.

– Det är svårt att se någon rimlighet i denna nya skatt som påförs redan hårt taxerade medborgare. Redan idag betalar Stockholmarna fyra gånger mer i skatt på sitt bilåkande än vad som kommer tillbaka i form av väginvesteringar, säger Robert Gidehag, vd i Skattebetalarnas Förening.

– Trängselskatten är en form av dubbel konfiskation. En stollighet upphöjt till två. De kostar Sveriges skattebetalare nästan fyra miljarder, därutöver tvingas de bilister som är tvungna att köra förbi någon av tullstationerna att betala extraskatt. Detta utan att några trovärdiga argument för biltullarnas miljöeffekt, säger Robert Gidehag.

Bild av Robert Gidehag kan hämtas från http://www.skattebetalarna.se/Main.aspx?ObjectID=4204

För mer information kontakta:
Christian Ekström, presschef
0709-71 66 66


Niklas Pierre, kampanjansvarig
070-44 66 137

Skattebetalarnas förening är en ideell organisation, med över hundratusen medlemmar, som verkar för bättre valuta för skattepengarna och sänkt skattetryck. Mer information om Skattebetalarnas förening hittas enklast på vår hemsida www.skattebetalarna.se


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult