2005-06-30 14:40Pressmeddelande

Skattebetalarna använder nytt verktyg kampen för sänkt bensinskatt

Skattebetalarnas förening blir först ut med att använda Argumentera.se – ett argumentationsverktyg på webben – i opinionsbildningen för lägre bensinskatt. Verktyget gör det möjligt att lära sig mer om ämnet och olika argument för sänkta bensinskatter liksom att skicka brev till ansvariga och insändare till tidningarna.

– Vi är övertygade om att olika tekniska lösningar kommer att bli allt viktigare i opinionsbildningen. Vi har tidigare testat automatisk telefonuppringning, inspirerade av senaste valrörelsen i USA. Nu prövar vi ett nytt webbverktyg för påverkan som helt bygger på allmänhetens engagemang och vilja att agera, säger Torsten Svenonius informationschef på Skattebetalarnas förening.

Argumentera.se är en politiskt och religiöst fristående webbplats som tillsammans med sina sponsorer skapar en bank av slagkraftiga och sakliga argument i aktuella samhällsfrågor på webben. Dessa kan sedan kombineras och redigeras beroende på hur användaren vill argumentera. Resultatet blir en sammanhängande argumenterande text som kan skickas som en insändare eller ett brev.

– Vårt verktyg gör det möjligt för vem som helst att argumentera som ett proffs. Jag är övertygad om att interaktiva verktyg för opinionsbildning kommer att bli allt vanligare för såväl företag och organisationer som partier, säger Håkan Tenelius, vd för Svensk Demokratiutveckling.

Första sponsor till Argumentera.se är Skattebetalarnas förening som väljer att driva frågan om bensinskatterna. Ambitionen är att öka kunskaperna i frågan liksom att fler ska välja att påverka beslutsfattarna för att få till stånd lägre skatter.


För mer information kontakta:
Torsten Svenonius, informationschef, Skattebetalarnas förening, 070-292 82 04, torsten.svenonius@skattebetalarna.se

Christian Ekström, presschef, Skattebetalarnas förening, 0709-71 66 66, christian.ekstrom@skattebetalarna.se


Håkan Tenelius, vd, Svensk Demokratiutveckling, 070-591 00 56,
hakan.tenelius@demokratiutveckling.se

Eller läs mer på www.argumentera.se

Skattebetalarnas förening är en ideell organisation, med över hundratusen medlemmar, som verkar för bättre valuta för skattepengarna och sänkt skattetryck. Mer information om Skattebetalarnas förening hittas enklast på vår hemsida www.skattebetalarna.se.Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult