2015-11-18 10:05Pressmeddelande

Rebecca Weidmo Uvell slutar som Slöseriombudsman

null

Efter ett år som Slöseriombudsman på uppdrag av Skattebetalarnas Förening lämnar nu Rebecca Weidmo Uvell stafettpinnen vidare. Uvells framgång som SlösO har grundat sig i de stora grävjobb hon gjort för att avslöja slöseri med skattepengar på olika nivåer i den blogg hon startade när hon tog över uppdraget i september 2014.

Rebecca Uvell har under sin tid som SlösO ökat antalet följare av Slöseriombudsmannen på Facebook med 15 000 personer. Det totala antalet följare uppgår nu till 65 000.

– Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket. Att ha fått ha uppdraget som Slöseriombudsman är jag därför otroligt hedrad och tacksam över, det är ett mycket viktigt arbete, säger Rebecca Weidmo Uvell.

Bland annat har hon avslöjat stora brister i hur MUCF (f.d. Ungdomsstyrelsen) kontrollerar de bidragstagare som myndigheten betalar ut mångmiljonbelopp till varje år. Hennes grävjobb om DAB radion bidrog till att ett antal riksdagsledamöter fick upp ögonen för frågan och att regeringen till slut stoppade övergången till DAB radio. Ett beslut som sparade skattebetalarna många miljarder kronor.

– Slöseri med skattepengar engagerar många väljare, det ser man inte minst på hur stor respons jag fått under året, den mängd tips som strömmat in och hur mycket antalet följare i gruppen ökat. Däremot är jag förvånad hur ointresserade de politiska partierna är, trots kraften i frågan. Det parti som satsar på slöserifrågan kommer bli belönad av väljarna, det är jag övertygad om, säger Rebecca Uvell.

Slöseriombudsmannen arbetar på uppdrag av Föreningen Skattebetalarna, och bland företrädarna finns Martin Borgs, Johan Ingerö, Eva Cooper och Arvid Malm.

Arbetet med att utse en efterträdare till Uvell är redan påbörjat.

– Vi upplever att stödet för vårt arbete mot slöseri med våra gemensamma skattepengar är enormt. Skattebetalarna kommer därför att inom kort ta ett steg till i arbetet för att stävja slöseriet, och vi ser fram emot att snart kunna presentera Rebeccas efterträdare, säger Skattebetalarnas VD Joacim Olsson. 


För mer information Joacim Olsson, vd, 0709-69 19 40.

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsbaserad organisation. Vi arbetar för lägre skatter och effektiv användning av skattepengar. www.skattebetalarna.se

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsbaserad organisation. Vi samlar alla som vill ha bättre välfärd och lägre skatter.


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult