2007-07-03 09:48Pressmeddelande

Pris för god hushållning med skattemedel: Tre kandidater till Skattebetalarnas Förenings GNET-pris

Sparande inom offentlig sektor beskrivs ofta i negativa termer. För att ändra på detta har Skattebetalarnas Förening instiftat ett årligt GNET-pris som kommer utdelas till den som på ett förtjänstfullt sätt hushållat med skattemedel.Följande tre kandidater har valts ut som möjliga mottagare av det första GNET-priset.Gillis Hammar, chef för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning (Stockholm)Stig Henriksson, ks-ordf i FagerstaKarin Lidén, konsult, f.n. inhyrd socialchef i Norbergs kommunVilken av kandidaterna som slutligen får GNET-priset meddelas torsdagen den 12 juli vid en prisceremoni i anslutning till politikerveckan i Visby.– Vår tanke är att detta ska bli en årligen återkommande påminnelse om vikten av att vara försiktig med skattebetalarnas pengar. Och fungera som tändvätska för en ordentlig översyn av de offentliga utgifterna. Används skattepengar till rätt saker på rätt sätt kan skatterna vara betydligt lägre än idag, säger Robert Gidehag, vd för Skattebetalarnas Förening.Kriterierna för GNET-priset är enkla. En person eller organisation som genom idogt gnetande minskat kostnaderna för skattebetalarna, lokalt eller nationellt, på ett sätt som kan fungera som föredöme för andra som förvaltar skattemedel.Bild av Robert Gidehag kan hämtas från http://www.skattebetalarna.se/robertgidehagFör mer information kontakta:

Torsten Svenonius, informationschef

070 – 29 28 204Skattebetalarnas Förening är en ideell organisation, med över hundratusen medlemmar, som verkar för bättre valuta för skattepengarna och sänkt skattetryck. Mer information om Skattebetalarnas Förening hittas enklast på vår hemsida www.skattebetalarna.se.Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult