2007-07-12 09:45Pressmeddelande

Pris för god hushållning med skattemedel: Karin Lidén årets GNET

Året GNET är Karin Lidén. GNET-priset är instiftat av Skattebetalarnas Förening och delas ut till den som på ett förtjänstfullt sätt hushållit med skattemedel.

Karin Lidén arbetar som konsult i offentlig verksamhet inom områdena planering, strategi och effektivitet. Karin arbetar för närvarande som chef för socialförvaltningen i Norberg. Tidigare har hon haft uppdrag för bland annat Gävle och Danderyds kommuner. Hon har under sina uppdrag genomfört effektiviseringar av verksamheten och därmed sparat stora summor åt skattebetalarna.

Motivering:

En person som inte bara vid upprepade tillfällen har visat sig bemästra gnetandets svåra konst utan dessutom utvecklat det till en affärsidé.

- Karin Lidén är en person som har verkat i sann GNET-anda. Hon har sparat åtskilliga miljoner åt skattebetalarna inom de verksamheter som hon har arbetat. Jag hoppas att utnämningen till årets GNET ska inspirera fler att arbeta på samma sätt som Karin, säger Robert Gidehag, vd för Skattebetalarnas Förening.


Nominerade till priset var även:

Gillis Hammar, chef för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning
(Stockholm)

Stig Henriksson, ks-ordf i Fagersta

GNET-priset delas från och med i år ut årligen av Skattebetalarnas Förening. Kriterierna för GNET-priset är enkla. En person eller organisation som genom idogt gnetande minskat kostnaderna för skattebetalarna, lokalt eller nationellt, på ett sätt som kan fungera som föredöme för andra som förvaltar skattemedel.

Bild av Robert Gidehag kan hämtas från http://www.skattebetalarna.se/robertgidehag

För mer information kontakta:
Torsten Svenonius, informationschef, 070 - 29 28 204

Karin Lidén, årets GNET, 070-555 85 05

Skattebetalarnas Förening är en ideell organisation, med över hundratusen medlemmar, som verkar för bättre valuta för skattepengarna och sänkt skattetryck. Mer information om Skattebetalarnas Förening hittas enklast på vår hemsida www.skattebetalarna.se.


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult