2010-07-07 17:46Pressmeddelande

Pris för god hushållning med skattemedel: Intraprenad i äldreomsorgen, Eksjö kommun, årets GNET-pristagare

null

 

2010 års GNET-pris tilldelades Intraprenad i äldreomsorgen, Eksjö kommun. GNET-priset är instiftat av Skattebetalarnas Förening och delas ut för förtjänstfullt hushållande med skattemedel.

Motivering:

”Bra sammansatta arbetsgrupper med flexibilitet och arbetsglädje gör att resurser och arbetsuppgifter kan omfördelas där behovet är som störst. Möjligheter ses i stället för hinder. På så sätt har verksamheten bra kvalitet och kontinuitet samt nöjda vårdtagare, anhöriga och personal.

–      Intraprenad i äldreomsorgen i Eksjö kommun har verkat i sann GNET-anda. Genom ständigt förbättringsarbete ser de till att Sveriges skattebetalare får mer och mer valuta för pengarna. Jag hoppas att utnämningen ska inspirera fler att arbeta på samma sätt, säger Robert Gidehag, vd för Skattebetalarnas Förening.

Nominerade till priset var även:

Folktandvården i Uppsala län

Hemtjänsten i Karlshamns kommun

Movement Medical AB, Halmstad

Östersunds Städ och Hemservice

 

GNET-priset delas ut årligen av Skattebetalarnas Förening i samband med politikerveckan i Visby. Kriterierna för GNET-priset är enkla. En person eller organisation som genom idogt gnetande minskat kostnaderna för skattebetalarna, lokalt eller nationellt, på ett sätt som kan fungera som föredöme för andra som förvaltar skattemedel.

 

För mer information kontakta:

Antina-Maria Hessel, presschef Skattebetalarnas Förening, 0733 – 144 268

Torsten Svenonius, informationschef Skattebetalarnas Förening, 070 – 29 28 204

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________ Skattebetalarnas Förening är en ideell, partipolitiskt obunden organisation med hundratusen medlemmar, som verkar för god hushållning med skattemedel, låga och synliga skatter samt ökad rättssäkerhet för skattskyldiga. Mer information hittas på www.skattebetalarna.se.


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult