2008-05-12 15:05Pressmeddelande

Pris för god hushållning med skattemedel: Dags att nominera till årets GNET-pris

Sparande inom offentlig sektor beskrivs ofta i negativa termer. För att ändra på detta delar Skattebetalarnas Förening ut ett årligt GNET-pris till den som på ett förtjänstfullt sätt hushållat med skattemedel.Det står fritt fram för alla som önskar att nominera tänkbara pristagare fram till den 1 juni. Kriterierna är enklast tänkbara. En person eller organisation som genom idogt gnetande minskat kostnaderna för skattebetalarna, lokalt eller nationellt. GNET-priset kommer sedan att delas ut den 9 juli under politikerveckan i Visby.– Alla som arbetar med skattefinansierad verksamhet bör känna ett stort ansvar för att varje krona används på bästa sätt, säger Robert Gidehag, vd för Skattebetalarnas Förening. Genom att lyfta fram och belöna de goda exemplen hoppas vi kunna stärka moralen hos alla de vardagshjältar som kämpar för att kunna ge medborgarna bästa möjliga service till lägsta möjliga kostnad.Förra året delades GNET-priset ut för första gången. Pristagaren Karin Lidén arbetar som konsult i offentlig verksamhet inom områdena planering, strategi och effektivitet. Hon har låtit sig hyras in som verksamhetschef i flera olika kommuner och har under sina uppdrag genomfört betydande effektiviseringar och därmed sparat stora summor åt skattebetalarna.– Vår tanke är att detta ska vara en årligen återkommande påminnelse om vikten av att vara försiktig med skattebetalarnas pengar. Och fungera som tändvätska för en ordentlig översyn av de offentliga utgifterna. Används skattepengar till rätt saker på rätt sätt kan skatterna vara betydligt lägre än idag, avslutar Robert Gidehag.Bild av Robert Gidehag kan hämtas från http://www.skattebetalarna.se/robertgidehagFör mer information kontakta: Antina-Maria Hessel, presschef, 0733–144 268__________________________________________

Skattebetalarnas Förening är en ideell organisation med över hundratusen medlemmar, som verkar för sparsamhet med skattepengar, låga och synliga skatter och rättsäkerhet för skattskyldiga.
Mer information om Skattebetalarnas Förening hittas enklast på vår hemsida www.skattebetalarna.se.


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult