2005-03-18 15:53Pressmeddelande

Pressinbjudan: Skattebetalarnas förening presenterar granskning av Karlstads kommun

Inför valet 2006 granskar Skattebetalarnas förening Sveriges kommuner. På måndag besöker föreningen Karlstad. En utredare har gått igenom kommunens ekonomi och kartlagt vilken potential det finns för att använda medborgarnas skattepengar mer effektivt och därmed också sänka kommunalskatten.

Skattebetalarnas förening har satt igång ett stort projekt för att granska hur skattepengarna används. En del av detta projekt består i att gå igenom ekonomin för ett antal kommuner och utvärdera hur den ser ut jämfört med olika typvärden för Sveriges kommuner.

Hittills har Ludvika, Östersund, Örebro och Göteborg granskats och förslag till effektiviseringar och prioriteringar motsvarande skattesänkningar på mellan 3,50 och 5,50 kronor har redovisats. Nu har turen kommit till Karlstad. Granskningsrapporten presenteras på plats i Karlstad måndagen den 21 mars.

Pressträff kring Skattebetalarnas förenings granskning av Karlstad

Måndag 21 mars kl 10.30 - Elite Stadshotellet Karlstad

Granskningsrapporten presenteras av Robert Gidehag, VD i Skattebetalarnas förening.

För mer information kontakta:

Christian Ekström, presschef
0709-71 66 66

Skattebetalarnas förening är en ideell organisation, med över hundratusen medlemmar, som verkar för bättre valuta för skattepengarna och sänkt skattetryck. Mer information om Skattebetalarnas förening hittas enklast på vår hemsida www.skattebetalarna.se


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult