2005-03-11 16:43Pressmeddelande

Pressinbjudan: Skattebetalarnas förening granskar Sveriges kommuner

Skattebetalarnas förening har satt igång ett stort projekt med inriktning att granska skattepengarnas användning. En del av detta är att gå igenom ekonomin för ett antal kommuner och utvärdera hur den ser ut jämfört med olika typvärden för Sveriges kommuner.

Fredag 11 mars presenteras den tredje granskningen Örebro kommun. En särskild utredare har gått igenom kommunens ekonomi och kartlagt vilken potential det finns för att använda medborgarnas skattepengar mer effektivt och därmed också sänka kommunalskatten. Tidigare granskningar av Ludvika och Östersund har väckt stort intresse bland såväl politiker och tjänstemän som media och allmänhet.

I samband med den moderata kommunala rikskonferensen presenterar nu Skattebetalarnas förening sin granskningsmetod och hur stor skattesänkningspotentialen är i Sveriges kommuner. Samt sina planer för fortsatta kommungranskningar inför valet 2006.

Pressträff kring Skattebetalarnas förenings granskning av Sveriges kommuner

Lördag 12 mars kl. 08.00

Lokal: Sal Repslagaren, Conventum, , Örebro

Granskningsmetod och planer presenteras av Robert Gidehag, VD i Skattebetalarnas förening

Skattebetalarnas förening är en ideell organisation, med över hundratusen medlemmar, som verkar för bättre valuta för skattepengarna och sänkt skattetryck.
------

För mer information kontakta informationschef Torsten Svenonius 070-29 28 204


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult