2008-07-24 10:23Pressmeddelande

Pressinbjudan: Skattebetalarnas Förening firar Skattefridagen i Malmö

Tisdagen den 29 juli infaller 2008 års Skattefridag, dvs den dag som medel-Svensson börjar arbeta åt sig själv. Skattebetalarnas Förening högtidlighåller detta med en kampanjdag i Malmö. Aktiviteter sker på Stortorget under dagen och på Jägersro under kvällen.

En genomsnittlig löntagare betalar tre kronor av fem i skatt. Omräknat innebär det att 210 av årets 365 dagar går i skatt. Först den 211:a dagen - 29 juli - är vi fria att arbeta för oss själva. Det är en klar förbättring jämfört med 2005 då skattefridagen inföll först 10 augusti, men skatten på en vanlig inkomst är fortfarande mycket hög.

Skattebetalarnas Förening firar varje år Skattefridagen och har förlagt årets aktiviteter till Malmö. På Stortorget bjuds alla skattebetalare på kaffe och bullar under eftermiddagen (12-15) och därefter fortsätter firandet i samband med kvällens travtävlingar på Jägersro (16-18) där ett lopp dagen till ära fått namnet Skattefridagsloppet.

Ceremoni med anledning av den svenska Skattefridagen

Tisdag 29 juli kl 13.00

Stortorget, Malmö

I samband med ceremonin överlämnas till en representant för den danska Skatteborgerforeningen ett vandringspris för "Världens högsta skattetryck". Detta eftersom Danmark i år passerat Sverige och intagit denna föga hedrande tätplats.

För mer information kontakta:

Torsten Svenonius, informationschef

070 - 29 28 204

Skattebetalarnas Förening är en ideell organisation med hundratusen medlemmar, som verkar för sparsamhet med skattepengar, låga och synliga skatter och rättsäkerhet för skattskyldiga.
Mer information om Skattebetalarnas Förening hittas enklast på vår hemsida www.skattebetalarna.se.


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult