2008-08-21 16:16Pressmeddelande

Pressinbjudan - Jämtlands läns landsting under lupp: Utrymme för skattesänkningar?

Det finns utrymme för besparningar och märkbara skattesänkningar i Jämtlands läns landsting - utan att kvaliteten på vården blir lidande.

Det framgår av en färsk studie där Skattebetalarnas Förening går igenom Jämtlands läns landstings ekonomi och jämför med motsvarande verksamheter i Sveriges övriga landsting.

Under vintern och våren har Skattebetalarnas Förening granskat större delen av Sveriges landsting. Den senaste granskningsrapporten av Norrbottens läns landsting visar exempelvis att varje skattebetalare skulle kunna få 5 400 kronor mer i plånboken om landstinget effektiviserade sin verksamhet. Hur många skattekronor blir det för invånarna i Jämtland?

Vi ger svaret när granskningsrapporten kommenteras vid en pressträff.

Robert Gidehag, vd för Skattebetalarnas Förening, presenterar rapporten.

Vid presskonferensen deltar ledande politiker från Jämtlands läns landsting som kommenterar rapporten.

Tid: Tisdagen 26 augusti, klockan 10:30

Plats: Clarion Hotel Grand, Prästgatan 16, Östersund

Välkomna!

För mer information kontakta Antina-Maria Hessel, presschef, 0733-144268

_________________________________________________________________________________

Skattebetalarnas Förening är en ideell organisation, med över hundratusen medlemmar, som verkar för bättre valuta för skattepengarna, sänkt skattetryck och ökad rättssäkerhet på skatteområdet. Mer information om Skattebetalarnas Förening hittas enklast på vår hemsida www.skattebetalarna.se.


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult