2011-07-05 16:38Pressmeddelande

Pjäserna är uppställda för avskaffad värnskatt

null

Värnskatten var en av de frågor som idag diskuterades vid ett seminarium anordnat av Skattebetalarnas Förening i Almedalen. Vid seminariet presenterades även en ny rapport om de höga marginalskatternas effekter på entreprenörskap och företagande. 

– Är det rimligt att den som utbildar sig och anstränger sig i Sverige beskattas hårdare än en tysk börsdirektör? Jag tror att det handlar om en överdriven rädsla från Moderaternas sida för att hamna i en debatt om sänkt skatt för rika, sade Skattebetalarnas Förening VD Robert Gidehag. 

Vid seminariet medverkade bland andra professor Magnus Henrekson vid Institutet för näringslivsforskning samt riksdagsledamoten Carl B Hamilton (FP). Båda trodde att värnskatten kan komma att tas bort redan första januari 2012, men att det kommer att ske utan föregående debatt.

Flera av allianspartierna vill avskaffa värnskatten. Moderaternas Göran Pettersson sade: 

– Det känns bra att andra allianspartier trycker på. Nu står pjäserna på plats.

Robert Gidhag välkomnar att ”pjäserna nu kommit på plats”:

– Nu måste bara Anders Borg våga göra sitt drag, säger Robert Gidehag.

Skattebetalarnas Förening är en ideell organisation som arbetar för effektiv användning av skattemedel, förbättrad rättssäkerhet i skattefrågor samt låga och synliga skatter. 


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult