2024-02-05 05:00Pressmeddelande

Nya SlösO: En plikt i kampen mot skatteslöseri

Philip Syrén, SlöseriombudsmannenPhilip Syrén, Slöseriombudsmannen

Philip Syrén, 27, är nya Slöseriombudsmannen, SlösO, hos Skattebetalarna. Philip Syrén ser jobbet som ett hedersuppdrag, en plikt i kampen mot skatteslöseri.

Halva Sveriges befolkning ska ha sett SlösO. När Philip Syrén stakar ut planen för sin tid som SlösO är ambitionsnivån hög.

- Ett mål är att halva Sveriges befolkning ska ha sett SlösO i någon kanal under min tid på det här jobbet. Ett annat mål är att öka medlemsantalet i Skattebetalarna och dit tror jag att vi når genom att synas mer. Jag vill också få i gång lokala debatter där det förekommer kommunala slöserier. Då vill jag åka dit och även synas i de lokala medierna, säger Philip Syrén.

Syrén är uppväxt i småländska Sävsjö och flyttade till Halmstad lagom inför gymnasiestarten. Han är utbildad ekonom med en examen från North Park University i Chicago. De senaste åren har han arbetat som analytiker på Näringslivets Mediaservice.

- Jag blev glad när jag fick frågan och kände att det här är ett hedersuppdrag, att det var min plikt att tacka ja, säger Philip Syrén.

Skattebetalarnas vd Christian Ekström lyfter särskilt fram Syréns gedigna tekniska kunskaper och kunskaper inom sociala medier och opinionsbildning på nätet som meriterande för rollen.

- Philip har stor teknisk kunskap vilket underlättar att omsätta idé till praktik, inte minst när det handlar om kampanjarbete och opinionsbildning på sociala medier. Det är styrkor som passar mycket väl för rollen som SlösO.

Philip Syrén tillträdde rollen som SlösO den 1 februari 2024.


Om Skattebetalarna

Slöseriombudsmannen, SlösO, granskar hur skattepengar används och synliggör slöseri med skattebetalarnas pengar. SlösO är en del av Skattebetalarnas Förening.


Kontaktpersoner

Per Lindgren
Kommunikationschef
Per Lindgren
Philip Syrén
Slöseriombudsmannen
Philip Syrén