2010-02-17 15:45Pressmeddelande

Ny rapport från Skattebetalarnas Förening: Slopad taxering sparar 100 miljoner åt staten

null

Att Alliansen nu föreslår att fastighetstaxeringen avskaffas är bra. Det beror inte bara på att det blir svårare att återinföra det gamla och impopulära systemet för fastighetsskatt. Skattebetalarna kan dessutom spara ungefär 100 miljoner kronor om året när systemet går i graven.

Fastighetsskatten har varit en het fråga under många år. Det gamla systemet med en statlig fastighetsskatt var krångligt, impopulärt och oförutsägbart.

Att Alliansen nu föreslår att taxeringen slopas är därför bra, eftersom det blir svårare att gradvis återinföra det gamla systemet igen.

Dessutom kan slopad fastighetstaxering spara ungefär 100 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar i personal- och konsultkostnader, det visar en ny rapport från Skattebetalarnas Förening som släpps idag.

– Sveriges skattebetalare kan få något bättre för de här 100 miljoner kronorna än ett system för taxering som inte behövs, kommenterar Skattebetalarnas Förenings vd Robert Gidehag.

För ytterligare information kontakta:
Arvid Malm, chefekonom, 073-687 08 16 eller Antina-Maria Hessel, presschef, 0733-144 268

Hämta rapporten här:
http://www.skattebetalarna.se/LinkClick.aspx?fileticket=%2fskhPF49MWk%3d&tabid=37 

_______________________________________________________________________________

Skattebetalarnas Förening är en ideell och partipolitiskt obunden organisation med hundratusen medlemmar. Vi verkar för god hushållning med skattemedel, låga och synliga skatter samt ökad rättsäkerhet för skattskyldiga.Mer information om Skattebetalarnas Förening finns på www.skattebetalarna.se

 

 

 

 


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult