2007-05-07 10:07Pressmeddelande

Ny chefekonom på Skattebetalarnas Förening

Skattebetalarnas Förening har anställt en ny chefekonom. Nils Bohlin arbetar på Skattebetalarna från och med maj och ersätter därmed Helena Olsson, som slutade som chefekonom vid årsskiftet för en anställning i Stockholms stad.Nils Bohlin är fil dr i nationalekonomi och kommer närmast från Handelns Utredningsinstitut där han varit verksam som analytiker. Nils har tidigare arbetat med forskning inriktad på detaljhandeln samt samhällsekonomisk utredning inriktad på skatte- och socialförsäkringsfrågor.– Skattebetalarnas Förening har en fortsatt viktig uppgift i att visa på möjligheterna att successivt minska Sveriges internationellt sett mycket höga skattetryck. Jag kommer att lägga stort fokus på hur den offentlig sektorn kan minska utgifterna och på så sätt skapa utrymmer för lägre och mera rättvisa skatter, säger Nils Bohlin.Nils ingår i Skattebetalarnas Förenings ledningsgrupp och kommer att ansvara för utredningsarbetet på föreningen.

Bild av Nils Bohlin kan hämtas från http://www.skattebetalarna.se/nilsbohlinFör mer information kontakta:

Christian Ekström, presschef

0709 -71 66 66Skattebetalarnas Förening är en ideell organisation, med över hundratusen medlemmar, som verkar för bättre valuta för skattepengarna och sänkt skattetryck. Mer information om Skattebetalarnas förening hittas enklast på vår hemsida www.skattebetalarna.se


Christian Ekström

Presschef

Skattebetalarnas förening
Box 3319

103 66 Stockholm
08-613 17 26 | direkt
0709-71 66 66 | mobil
www.skattebetalarna.seOm Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult