2017-01-04 11:58Pressmeddelande

Martin Jacobsson ny Slöseriombudsman

null

Satirtecknaren och opinionsbildaren Martin Jacobsson tar över som Skattebetalarnas Slöseriombudsman efter Lars Wilderäng som haft uppdraget sedan 2016.

Slöseriombudsmannen arbetar på uppdrag av Skattebetalarnas förening med att granska och lyfta fram olika exempel på hur skattepengar används ineffektivt eller slösas bort.

Martin Jacobsson är tecknaren bakom “I fablernas land”. Hans bilder har främst setts i sociala medier, men även på Svenska Dagbladets ledarsida och på olika bloggar och sidor. Martin är även en av initiativtagarna till projektet Egendomligt som arbetar med att stärka den privata äganderätten mot det allmännas anspråk. Innan han satsade på tecknandet arbetade Martin som logistiker i skogsbruket.

– Det är en stor ära för mig att ta över som slöseriombudsman och fortsätta det viktiga uppdraget som mina föregångare förtjänstfullt utfört. Slöserier är mer än förlorade resurser. De visar på en respektlöshet och enfald från de som styr. I värsta fall ren korruption, säger Martin Jacobsson.

Slöseriombudsmannens Facebooksida har över 75 000 följare och är därmed en av Sveriges största forum för samhällsfrågor.

– Jag är oerhört glad och stolt över att Martin Jacobsson har tackat ja till att bli vår nya Slöseriombudsman. Martin har ett brinnande engagemang för samhällsfrågor och en vass penna som han inte bra använder för att skriva utan även för att göra väldigt träffande teckningar, säger Skattebetalarnas vd Christian Ekström i en kommentar.

För mer information:

Christian Ekström, vd, mobil 070-971 66 66

Martin Jacobsson, Slöseriombudsmannen, mobil 070-584 00 94

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel.


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult