2014-10-16 09:00Pressmeddelande

Martin Borgs slutar som Slöseriombudsman

Han har fler än 50 000 följare på Facebook, men nu lämnar Martin Borgs uppdraget som Slöseriombudsman.

– Att kämpa mot slöseri med svenskarnas skattepengar är ett av de finaste uppdragen man kan ha. Jag är tacksam att Skattebetalarnas förening gav mig chansen och glad över det jag uppnått. Man ska sluta på topp, säger Martin Borgs.

Slöseriombudsmannen arbetar på uppdrag av Skattebetalarna, och bland företrädarna finns Johan Ingerö, Eva Cooper och Arvid Malm.

Martin Borgs har haft uppdraget sedan 2012. Hans senaste projekt är filmen Någon annan betalar, som visats ca 250 000 gånger på YouTube sedan premiären i september. Filmen är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar som sålts i över 10 000 exemplar.

Framgångarna för Slöseriombudsmannen gjorde att Sveriges Radio pekade ut Borgs som en av valrörelsens alternativa makthavare.

Både filmen och boken har finansierats med frivilliga bidrag och kommit till tack vare alla tips som strömmat in.

– Jag är stolt över alla de som engagerat sig i kampen mot slöseri. Det är en folkrörelse som politikerna gör bäst i att lyssna på, säger Martin Borgs.

Vem som efterträder Borgs som Slöseriombudsman är redan klart.

– Vi kommer att berätta vem som efterträder Martin Borgs i nästa vecka, säger Skattebetalarnas VD Joacim Olsson.

Skattebetalarna är en ideell organisation som verkar för sänkt skatt, synliga skatter, bättre valuta för dina skattepengar samt ökad rättssäkerhet i skattefrågor. 


Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsbaserad organisation. Vi samlar alla som vill ha bättre välfärd och lägre skatter.


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult