2005-08-26 16:10Pressmeddelande

Kommentar till moderaternas partistämma: Fastighetsskatten kan avskaffas snabbare

Under fredag eftermiddag fattade den moderata partistämman beslut om att fastighetsskatten bör avskaffas på sikt. Detta är inte nog menar Skattebetalarnas förening i ett uttalande från stämman.


– Att moderaterna håller fast vi ett avskaffande av fastighetsskatten är glädjande men inte nog. Skatten drabbar många, inte minst äldre och småbarnsfamiljer, hårt. Det går att avskaffa skatten väsentligt snabbare, säger Robert Gidehag vd för Skattebetalarnas förening.


– Fastighetsskatten står för endast två procent av det offentligas totala intäkter. Att avskaffa skatten under en mandatperiod skulle innebära minskade skatteintäkter på 0,5 procent per år under fyra år. Det är en i högsta grad rimlig ambition, konstaterar Robert Gidehag.


Bild av Robert Gidehag kan hämtas från http://www.skattebetalarna.se/Main.aspx?ObjectID=4204

För mer information kontakta:
Torsten Svenonius, informationschef
070 – 29 28 204

Skattebetalarnas förening är en ideell organisation, med över hundratusen medlemmar, som verkar för bättre valuta för skattepengarna och sänkt skattetryck. Mer information om Skattebetalarnas förening hittas enklast på vår hemsida www.skattebetalarna.seOm Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult