2020-05-14 06:00Pressmeddelande

Josefin Utas ny Slöseriombudsman

1 juni tillträder Josefin Utas som ny Slöseriombudsman hos Skattebetalarna. Josefin har en gedigen bakgrund som opinionsbildare och debattör. Hon kommer närmast från en tjänst som utredare på Sveriges Ingenjörer.

- Det är ett hedersuppdrag att få arbeta med denna viktiga fråga åt landets skattebetalare. De måste känna att deras skattepengar hanteras på ett bra sätt. Ytterst är det en fråga om förtroendet för demokratin, säger Josefin Utas, tillträdande SlösO.

Slöseriombudsmannen, SlösO, inrättades 2010 och har sedan dess granskat slöseriet med skattepengar. SlösO är idag en väletablerad röst i debatten och har över 100 000 följare på Facebook. Tjänsten innehades senast av Johan Gustafsson och bland tidigare Slöseriombudsmän återfinns bland andra Martin Borgs, Rebecca Weidmo Uvell och Lars Wilderäng.

- Jag hoppas att kunna samla ännu fler engagerade medborgare i kampen mot slöseriet. Det här är en fråga som engagerar personer över hela landet och oavsett politiska sympatier i övrigt. Det är genom ett stort och brett engagemang som SlösO blir en stark röst, säger Josefin Utas.

Josefin är uppvuxen i Eskilstuna och bor för närvarande i Sollentuna utanför Stockholm. Tidigare har hon varit aktiv i Miljöpartiet och har varit med att bygga upp partiet Medborgerlig Samling (MED). 

- När det i debatten nu tycks vara på modet att förespråka ökade offentliga utgifter krävs någon som påtalar behovet av sparsamhet med våra gemensamma medel. Med Josefin som SlösO kommer vi nu att ha en stark sådan röst. Josefin är klok, analytisk och har en vass penna. Det kommer att behövas i kampen mot slöseriet, säger Christian Ekström, vd på Skattebetalarna.

 

För mer information: 

Josefin Utas, tillträdande Slöseriombudsman, 073-338 94 24

Christian Ekström, vd Skattebetalarna, 070-971 66 66


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström