2018-03-08 09:14Pressmeddelande

Jan Jörnmark granskar Göteborg för Skattebetalarna

null

Idag kan Skattebetalarnas Förening berätta att författaren och docenten i ekonomisk historia Jan Jörnmark tackat ja till att genomföra den tidigare annonserade granskningen av Göteborg.

I början av året meddelade Skattebetalarnas Förening att man under våren avser granska Göteborgs stad. Skattebetalarna kan idag berätta att docenten och författaren Jan Jörnmark blir den som genomför granskningen för Skattebetalarnas räkning.

— Vi är oerhört glada att Jan vill genomföra granskningen av Göteborg. Jan är en skicklig skribent och en systematisk utredare och han har en mycket god kunskap om stadens historia. Han kommer att kunna sätta dagens slöseri och misskötsel i sitt rätta sammanhang, säger Christian Ekström, vd på Skattebetalarna.

Skattebetalarna har tidigare lyft fram exempel på vanskötsel och slöseri i staden men tar nu ett större grepp. Granskningen blir sannolikt Skattebetalarnas enskilt största satsning under året.

— Min ambition med granskningen är att se längre än enstaka exempel på slarv, inkompetens och korruption. Jag ska undersöka vilka strukturer som gjort att Göteborg utvecklats till en kommun på fallrepet med eskalerande kostnader, hög kommunalskatt och som är landets näst största nettomottagare i skatteutjämningssystemet, säger Jan Jörnmark.

— Rapporterna om felgrepp och övertramp i Göteborg är så vanliga att nästan inget förvånar längre. Ansvariga politiker viftar bort allvarlig kritik eller svarar med nonsens, som nu senast när skandalerna i Intraservice resulterar i en ny policy som i huvudsak handlar om att följa lagstiftningen, avslutar Christian Ekström.

Granskningen av Göteborg har finansierats av Skattebetalarnas Förening och frivilliga donationer från medlemmar och engagerad allmänhet. Granskningen kommer att presenteras under våren.

För ytterligare information kontakta

Christian Ekström, vd, Skattebetalarna, 0709-71 66 66

Jan Jörnmark, författare, 0732-51 84 10

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel.


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult