2009-03-20 12:23Pressmeddelande

Inbjudan till seminarium om entreprenörer och kommuner i konkurrens och samverkan

null

Inbjudan till seminarium om entreprenörer och kommuner i konkurrens och samverkan

Välkommen till ett seminarium som belyser hur privata entreprenörer stimulerar effektivitet och nytänkande i kommunerna.

Tid: onsdagen den 25 mars, klockan 13-17

Plats: Skattebetalarnas Förenings lokaler, Kammakargatan 22, 8 våning, portkod 4589

OSA senast 24 mars till anne.sandberg@skattebetalarna.se

Nationalekonomen Nils Bohlin leder seminariet och medverkar gör även Skattebetalarnas Förenings vd Robert Gidehag.

Under seminariet kommer Carema, Falck samt Vittra att berätta om hur deras organisationer kompletterar och utmanar kommunerna genom att leverera nytänkande och alternativ för kommunmedborgarna. I seminariet medverkar även tre andra personer med olika perspektiv på frågan om konkurrens och samverkan mellan kommuner och privata entreprenörer. Stig Henriksson, kommunalråd för Vänsterpartiet i Fagersta; Tobias Indén forskare från Umeå som är inriktad på konkurrens mellan kommuner och privata entreprenörer samt Stefan Holm som är Almegas expert på LOU (Lagen om upphandling) och LOV (Lagen om valfrihetssystem).

Detta tillfälle är det tredje inom ramen för en rapport- och seminarieserie som Skattebetalarnas Förening anordnar under våren 2009. Nästa rapport handlar om hur lågkonjunkturen driver fram behov av stimulansåtgärder och presenteras den 31 mars, klockan 13-14.30 i hörsalen på Myntkabinettet i Stockholm.

Vid frågor kontakta Antina-Maria Hessel, presschef på Skattebetalarnas Förening, 0733-144 268


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult