2010-01-27 15:13Pressmeddelande

Inbjudan till lunchseminarium: Varför är det så svårt att bli rik på arbete i Sverige?

null

Välkommen till Skattebetalarnas lunchseminarium om varför det är så svårt att bli rik på arbete i Sverige

Tid: onsdagen den 10 februari, klockan 11.30–13.00. Vi bjuder på lunch.

Plats: Skattebetalarnas Förenings lokaler, Kammakargatan 22, 8 vån.

OSA senast måndagen den 8 februari till anne.sandberg@skattebetalarna.se

Medverkar gör bl. a. Robert Gidehag, vd för Skattebetalarnas Förening, Helena Olsson, rapportförfattare, och Stefan Fölster, chefekonom för Svenskt Näringsliv.

Under seminariet offentliggörs rapporten ”Lägre skatter – större jämlikhet” som handlar om förmögenhetsbildningen i Sverige och skattesystemets betydelse för densamma.

I Skattebetalarnas sjunde rapport om skatterna och samhället studeras svenskarnas arbetsinkomster respektive förmögenheter i en omfattande statistisk studie.

Hur ser inkomstfördelningen och förmögenhetsbildningen egentligen ut? Vad förklarar uppbyggandet av förmögenhet? Hur ser klyftorna ut som alla talar om? Och vilken roll spelar skattepolitiken i allt detta? Det är några av frågorna som vi försöker få svar på under seminariet.

Vid frågor kontakta Antina-Maria Hessel, presschef på Skattebetalarnas Förening,  0733-144 268, antina-maria.hessel@skattebetalarna.se

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Skattebetalarnas Förening är en ideell och partipolitiskt obunden organisation med hundratusen medlemmar. Vi verkar för god hushållning med skattemedel, låga och synliga skatter samt ökad rättsäkerhet för skattskyldiga. Mer information om Skattebetalarnas Förening finns på www.skattebetalarna.se

 

 


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult