2006-08-17 10:41Pressmeddelande

Filmvisning och skattetest via nätet

Skattebetalarnas Förening gör nu den omtalade filmen ”1200 miljarder” tillgänglig för alla via sin hemsida. Samtidigt lanserar man också ett enkelt skattetest där var och en får chans att själv sänka sin skatt.



– Valrörelse innebär alltför ofta en tävling mellan partierna om vem som är mest lik Slösa, säger Robert Gidehag, vd för Skattebetalarnas Förening. Varför inte byta fokus och låta Spara bli huvudfigur istället. Genom bättre hushållning är det möjligt att utan påverkan på välfärden minska de offentliga utgifterna rejält. Vilket i sin tur gör det möjligt att minska det enorma skatteuttaget.



För att inspirera till detta visas nu dokumentärfilmen ”1200 miljarder” via föreningens hemsida. Den skildrar en jakt på slöseri med skattepengar, med humorn som vapen. Under ett halvår reste filmskaparen Martin Borgs runt i Sverige i en gammal sheriffbil, från Malmö till Strömsund och femton andra orter. Tittarna får följa med till socialdemokraternas partikongress och Nobelfesten, slipstensmuséer och kommunala bowlinghallar.



Den som efter att ha sett filmen är ivrig att ta itu med det offentliga slöseriet kan klicka vidare till ett skattetest. Beroende på hur man ställer sig till ett halvdussin olika förslag om hur de offentliga utgifterna kan minskas redovisar programmet hur detta påverkar den egna skattesituationen.



– Idag betalar en vanlig familj tre kronor av fem i skatt. Med hjälp av vårt program visas hur denna skattebelastning kan minskas med flera tusen kronor i månaden, konstaterar Robert Gidehag.



Filmen 1200 miljarder kan ses på www.skattebetalarna.se/1200miljarder



Skattestet finns på www.skattebetalarna.se/skattetest





För mer information kontakta:

Torsten Svenonius, informationschef

070-29 28 204


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult