2020-07-10 05:45Pressmeddelande

Erik Bengtzboe ny chefekonom på Skattebetalarna

Erik Bengtzboe, tillträdande chefekonom på Skattebetalarna.Erik Bengtzboe, tillträdande chefekonom på Skattebetalarna.

Den 3 augusti tillträder Erik Bengtzboe som ny chefekonom på Skattebetalarna. Erik har tidigare varit ordförande för Moderata Ungdomsförbundet och riksdagsledamot för Moderaterna.

 

- När allt fler ropar efter den stora statens återkomst behövs Skattebetalarna för att påminna om att det bara är genom tillväxt med växande företag som vi bygger välstånd i Sverige. Jag är glad att få ansluta till gänget på Skattebetalarna och jobba för lägre och synligare skatter, bättre företagsklimat och mer pengar i plånboken för vanligt folk, säger Erik Bengtzboe, tillträdande chefekonom på Skattebetalarna. 

 

Erik Bengtzboe är ekonom med examen från Stockholms Universitet och har varit förbundsordförande för Moderata Ungdomsförbundet (2010-2014), riksdagsledamot  för Moderaterna (2010-2011 samt 2014-2019) och då bland annat talesperson i skol- och arbetsmarknadsfrågor. Erik efterträder Sofia Linder, som blir ny chefekonom på BIL Sweden. 

- Vi ser att skattefrågan blir allt viktigare i debatten, inte minst i Coronakrisens spår. Förslag om återinförd fastighetsskatt, en ny EU-skatt och höjda skatter på företagande har lanserats i debatten under de senaste månaderna. Skattebetalarna har en viktig roll att istället förklara varför vi behöver sänka skatterna och minska de offentliga utgifterna. Här kommer Eriks gedigna kunskap och erfarenhet väl till pass, säger Christian Ekström, vd. 

Föreningen satsar stort inför nästa års 100-årsjubileum och valet 2022. 1 juni tillträde Josefin Utas, profilerad debattör och tidigare bland annat engagerad i Miljöpartiet och Medborgerlig Samling, som ny Slöseriombudsman. 

 

Skattebetalarna en oberoende röst i debatten och en av Sveriges största folkrörelser med 45 000 medlemmar.

 

Kontakt:

Christian Ekström, vd, 0709-71 66 66

Erik Bengtzboe, tillträdande chefekonom, 0730-209 644


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström