2023-03-12 05:18Pressmeddelande

En ny Slöseriombudsman har utsetts

Amilia Stapelfeldt, SlöseriombudsmannenAmilia Stapelfeldt, Slöseriombudsmannen

I april tillträder Amilia Stapelfeldt som ny Slöseriombudsman, SlösO. Amilia är känd som Sveriges första polfluencer och har en bakgrund inom digital marknadsföring samt politiskt engagemang.

Det blir Amilia Stapelfeldt som tar över stafettpinnen som ny SlösO efter Josefin Utas. Amilia är 28 år och har redan en bred yrkeserfarenhet. Hon har bland annat arbetat inom marknadsföring med inriktning mot digitala medier och TV. Det sista uppdraget innan hon blev influencer inom politik handlade om att rekrytera nya profiler till Nordens största Youtubenätverk.

- Amilia kombinerar engagemang och kunskap i slöserifrågan med stor förståelse för pedagogik och sociala medier. Det gör att trogna följare kommer att känna igen sig, samtidigt som vi hoppas på att kunna nå ut till ännu fler slöseritrötta medborgare, säger Skattebetalarnas vd Christian Ekström.

Amilia Stapelfeldt har länge varit intresserad av politik och idag känner många känner till henne genom Instagram där hon har gjort sig känd som Sveriges första polfluencer, det vill säga influencer med inriktning på politik och politisk påverkan.

- Frågor om politik i allmänhet och slöseri i synnerhet är något som borde intressera alla samhällsgrupper. Jag hoppas att jag med min erfarenhet och bakgrund kommer bidra till att bredda vilka som engagerar sig i slöserifrågan, säger Amilia Stapelfeldt.

Slöserier som fått henne att reagera de senaste åren är forskningsprojektet Trollsyn i hjärtemarkerna på Linnéuniversitetet och den nu inställda konstnärliga gestaltningen Evig anställning i Göteborg. Vad hon själv kommer att fokusera på får framtiden utvisa. Men någon brist på slöserier att uppmärksamma lär det inte bli.

- Det blir spännande att se vad som väntar runt hörnet. Jag ser fram emot att i SlösO-rollen få fördjupa mina kunskaper och hoppas på att få fler att intressera sig för vad skattepengar går till.

Amilia Stapelfeldt börjar att arbeta heltid som SlösO i början av april.

 


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation med fler än 40 000 medlemmar. Föreningen grundades 1921 och har sedan dess arbetat för låga och rättvisa skatter, rättssäkerhet för skattskyldiga och minska slöseri med skattepengar. Vi bildar opinion och folkbildar i skattefrågan. Vi lever som vi lär och tar bara emot frivilliga bidrag.


Kontaktpersoner

Per Lindgren
Kommunikationschef
Per Lindgren