2016-08-08 10:00Pressmeddelande

Christian Ekström ny VD för Skattebetalarna

Styrelsen i Skattebetalarnas förening har utsett Christian Ekström till ny VD. Christian har lång och gedigen erfarenhet av opinionsbildning och av att kommunicera samt kännedom om medlemsstyrda och idéburna verksamheter. Han arbetar idag som kommunikationschef hos Transportföretagen.

– Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att stärka och utveckla föreningen till en tydligare och starkare aktör i den svenska debatten. Skattebetalarnas förening har under 95 år arbetat för att ge den enskilde skattebetalaren en röst. I dagens politiska landskap behövs den rösten mer än på mycket länge, säger Christian Ekström.

Pia Kinhult, ordförande, ser rekryteringen som ett naturligt steg i föreningens utveckling.

– Vi är glada över den här rekryteringen. Christian är utåtriktad, lyssnande och empatisk. Han har ett gediget samhällsengagemang kombinerat med erfarenhet av att arbeta i medlemsdrivna verksamheter och med opinionsbildning. Det ska bli mycket spännande att se föreningens fortsatta utveckling under Christians ledning där vi är en stark röst i debatten och med en långsiktighet i arbetet.

VD-skiftet sker på grund av att Joacim Olsson ska sluta och går vidare till Aktiespararna som VD. Christian Ekström tillträder tjänsten den 15 oktober 2016.

För mer information

Ordförande Pia Kinhult

Mobil 0721 792339

Christian Ekström

Mobil 0709 716666

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel.


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult