2018-04-16 10:29Pressmeddelande

​Budgeten: en maräng

Idag presenterade regeringen sin sista vårbudget för mandatperioden. Magdalena Andersson bjöd inte på några överraskningar, mer än att hon återigen fyllde på höstens godisskål med 2,6 miljarder kronor i nya satsningar innevarande år för ”ett tryggt och hållbart Sverige”. Några hundra miljoner kronor här och några hundra miljoner där väntas åstadkomma stora resultat. 600 miljoner kronor till bättre tillgänglighet i hälso- och sjukvård, 100 miljoner kronor till sommarjobb för unga, 50 miljoner kronor till fler böcker i förskolan för att nämna några av regeringens satsningar.

Men precis som i regeringens sista höstbudget, som var laddad med dyrt valfläsk, saknas de viktiga strukturreformer som skulle behövas för att stärka svensk ekonomi.

- Budgeten är en maräng: söt utanpå men tom inuti. Regeringen ägnar sig åt att småskvätta med miljoner medan strukturproblemen lämnas orörda. Det är en svag, handlingsförlamad regering som redan kastat in handduken, säger Christian Ekström, VD Skattebetalarnas Förening.

Lägger man samman regeringens alla budgetar under mandatperioden ser man snart en röd tråd. Genom skatter och bidrag drivs en inverterad arbetslinje. Arbete, företagande och sparande straffas konsekvent medan bidragen skruvas upp. Vänsterpartiets påverkan på politiken är tydlig.

- Slutnotan efter mandatperioden är höjda skatter på 47 miljarder netto, och i många fall mycket skadliga skatter på arbete och företagande, säger Skattebetalarnas VD Christian Ekström.Kontakt:

Christian Ekström, VD Skattebetalarnas Förening 070-971 66 66

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel.


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation. Vi samlar alla som vill ha lägre skatter och ett minskat slöseri med skattemedel. Vi granskar makten, byråkratin och utreder hur stat, kommuner och landsting kan bli effektivare. Vi kämpar för ökad rättssäkerhet för skattskyldiga.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Malin Gustafsson
Marknadschef
Malin Gustafsson
Pia Kinhult
Ordförande i Skattebetalarna
Pia Kinhult