2023-11-29 05:00Pressmeddelande

Årets värsta slöseri 2023 ska utses

Rösta fram Årets värsta slöseri 2023Årets värsta slöseri

Tio kandidater har nominerats i tävlingen Årets värsta slöseri 2023 och nu är det allmänheten som ska kora vinnaren av den oattraktiva titeln.

Varje år arrangerar Slöseriombudsmannen tävlingen Årets värsta slöseri där allmänheten bjuds in att rösta fram vilket slöseri med skattepengar som varit allra värst för året. De nominerade kandidaterna ligger på Skattebetalarnas hemsida www.skattebetalarna.se/avs

- Vi vill uppmana så många som möjligt att gå in och rösta. Det är ett sätt att höja priset för de som hanterar skattebetalarnas pengar vårdslöst, säger Skattebetalarnas vd Christian Ekström.

Bland de nominerade finns slöseri från staten, kommuner, regioner och myndigheter. Att de nominerade slöserierna kommer från så många olika håll är ingen tillfällighet, säger Skattebetalarnas kommunikationschef Per Lindgren.

- Vi vill synliggöra att skatteslöseri finns på alla nivåer och kommer i alla former. Där människor är satta att hantera andras pengar är risken för slöseri överhängande. Det är därför det behöver finnas kostnadskontroll, transparens och spårbarhet, säger Per Lindgren.

Vinnaren i tävlingen offentliggörs i januari. Omröstningen nås via Skattebetalarnas hemsida www.skattebetalarna.se/avs

 


Om Skattebetalarna

Slöseriombudsmannen, SlösO, granskar hur våra skattepengar används och uppmärksammar nya exempel på slöseri nästan varje dag. SlösO är en del av Skattebetalarnas Förening.


Kontaktpersoner

Per Lindgren
Kommunikationschef
Per Lindgren