2022-12-08 09:17Pressmeddelande

Årets värsta slöseri 2022 ska utses

Varje år koras Årets värsta slöseri genom en öppen omröstning. Tio kandidater är nominerade och omröstningen är igång på Skattebetalarnas hemsida.Varje år koras Årets värsta slöseri genom en öppen omröstning. Tio kandidater är nominerade och omröstningen är igång på Skattebetalarnas hemsida.

Varje år koras Årets värsta slöseri efter en öppen omröstning på Skattebetalarnas hemsida. Omröstningen är nu i full gång och man kan välja bland tio nominerade kandidater.

I årets upplaga tävlar bland annat Trollsyn i hjärtemarkerna som är ett projekt som har fått 4,5 miljoner av Vetenskapsrådet. I projektet går vuxna människor runt i skogen och låtsas vara troll för skattepengar. En annan av kandidaterna är en kommunikationskampanj initierad av EU som ska tala om hur bra ett EU-projekt som också kostar skattepengar är. Kommunikationskampanjen kostar 700 miljoner kronor.

- Slöserierna är av olika slag, men de har det gemensamt att det är en ovarsam hantering av våra gemensamma resurser. Det tycks som om att den som spenderar andras pengar har alltid råd, säger Skattebetalarnas VD Christian Ekström.

Slöserierna återfinns på kommunal, regional, statlig och internationell nivå. Medan kommunala cirkuskonsulenter och kommunkoreografer dansar bort skattebetalarnas pengar, sprätter Trafikverket iväg dem på varumärkesbyggande reklamfilm. 

- Kärnverksamheten blir lidande när tid, pengar och energi läggs på slöseri. Särskilt i tider då företag och hushåll behöver tänka på det egna spenderandet är det viktigt att det offentliga gör det samma, säger Christian Ekström.

Vinnaren i tävlingen offentliggörs i januari. Omröstningen nås via Skattebetalarnas hemsida skattebetalarna.se/avs

Christian Ekström 

VD, Skattebetalarnas Förening

christian.ekstrom@skattebetalarna.se

Per Lindgren

Kommunikationschef, Skattebetalarnas Förening

per.lindgren@skattebetalarna.se

 


Om Skattebetalarna

Skattebetalarna är en ideell, partipolitiskt obunden medlemsorganisation med fler än 40 000 medlemmar. Föreningen grundades 1921 och har sedan dess arbetat för låga och rättvisa skatter, rättssäkerhet för skattskyldiga och minska slöseri med skattepengar. Vi bildar opinion och folkbildar i skattefrågan. Vi lever som vi lär och tar bara emot frivilliga bidrag.


Kontaktpersoner

Christian Ekström
Vd
Christian Ekström
Per Lindgren
Kommunikationschef
Per Lindgren